Cornuleţe pufoase ♥

de Emacristina in Dulciuri, 27 Iun 2013 | 13010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 grame faina
  • 5 linguri unt/margarina/untura
  • 3 linguri de zahar
  • 25 de grame drojdie (un cub)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe pufoase ♥:

Am pus făină în bol şi am făcut o adâncitură în mijloc.

În adâncitură am pus unt (puteti pune si untura sau margarina) , coajă de lămâie şi le- am amestecat bine cu făină.

Într-un alt bol am pus laptele călduţ în care am dizolvat drojdia si zahărul. Am lăsat 10 minute amestecul, apoi l-am adăugat peste făină şi unt . 

Am pus şi cele 2 ouă şi am frământat bine un aluat elastic . 

L-am lăsat (acoperit cu un prosop) să crească timp de o ora.

Apoi am înfăinat masa şi am întins aluatul. Am tăiat bucăţi de aluat pe care le-am umplut cu gem şi apoi le-am rulat.

Am pus în tavă pe hârtie de copt şi am lăsat în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

   

TIPS-URI

1

Sunt foarte fragede şi se păstrează câteva zile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe pufoase ♥" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem si nuca